Házi granola vajkaramellás popcornnal

Házi granola vajkaramellás popcornnal

1. A datolyát és a mézet késes aprítóban homogén állagúvá aprítjuk.

2. Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a tökmagot, a szeletelt mandulát, a vörös áfonya felét, a fahéjat, a lenmagot és a mézes keveréket.

3. Alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük egyenletesen, és 140 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, mialatt félidőnél egyszer átforgatjuk.

4. A vajkaramellás popcornt felaprítjuk, és a langyosra hűlt granolához keverjük a maradék vörös áfonyával együtt. Csatos üvegbe tesszük, és reggelire kínáljuk joghurttal és friss gyümölccsel.

Hozzávalók

1 bögre datolya
1/3 bögre méz
1,5 bögre zabpehely
1/3 bögre tökmag
1/3 bögre szeletelt mandula
1/3 bögre szárított vörös áfonya
1 tk fahéj
1/3 bögre lenmag
1/3 bögre Caramoon

Időszükséglet

30 perc