Madártej vajkaramellás popcornnal

Madártej vajkaramellás popcornnal

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliaőrleménnyel és őrölt fahéjjal. Ha a tojássárgája kissé kifehéredett, hozzácsorgatjuk apránként a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (nem szükséges felforralni). Ezután kihűtjük.

2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével, majd két evőkanál segítségével egy tányérra galuskákat szaggatunk belőle, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.

3.  A kihűlt madártejet poharakba töltjük, a kiszaggatott, megfőtt galuskákat a tetejére halmozzuk, karamellszósszal és vajkaramellás popcornnal díszítjük.

A receptet a mindmegette.hu készítette.

Hozzávalók

A madártejhez:
6 db tojás
15 dkg cukor
1/2 tk vaníliaőrlemény
1 csipet őrölt fahéj
6 dl tej (zsíros)
1 csipet só
A díszítéshez:
karamellszósz
Caramoon popcorn

Időszükséglet

15 perc