Sütés nélküli vajkaramellás popcorngolyók

Sütés nélküli vajkaramellás popcorngolyók

1. A popcornt egy aprítógéppel apróra zúzzuk és összekeverjük a zabpellyel.

2. A mogyoróvajat összekeverjük a mézzel vagy az agavé sziruppal, és mikrohullámú sütőben 30-40 másodperc alatt felmelegítjük. Hozzákeverjük a kukoricát és a zabpelyhet, kicsit lehűtjük a masszát, majd nedves kézzel golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat sütőpapírra tesszük, és hűtőbe tesszük 30 percre.

3.  A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és elkeverjük benne a kókuszolajat. A popcornos golyókat egy kanál segítségével belemártjuk a csokiba, majd visszahelyezzük a sütőpapírra. Megszórjuk az apróra vágott mogyoróval és vajkaramellás popcornnal, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed.

A receptet a mindmegette.hu készítette.

Hozzávalók

3 bögre Caramoon popcorn (+ a díszítéshez)
1/4 bögre zabpehely
1/2 bögre mogyoróvaj1/4 bögre méz vagy agavé szirup
1,5 tábla csokoládé
1 tk kókuszolaj
2 ek apróra vágott mogyoróon

Időszükséglet

45 perc